16 Haziran 2011 Perşembe
Simi 2. gün
Sabah güzel bir kahvaltı sonrası kiralık scooterımızla düştük yollara önce küçük bir ada turu ve sonra bulduğumuz güzel bir koyda denize girdik ve daha sonra plaja gittik. Plajda şezlong ve şemsiye paralı bolca kitap okuyup tatilin tadını çıkardık öğlen yemeği için yine fazlaca tercih edilen Meraklis tavernayı tercih ettik beğenseydik akşamda burada yemeği planlamıştık ancak yediklerimiz vasat sayılır fiyatlar manosun yarısı. Burada çupra yedik meze olarak tarama denedik ve tabiki yunan salatası ve birde minik kızarmış balıklar sanırım gümüş balığıydı lezzeti fena değil ancak temizlenmeden olduğu gibi yeme fikri çok hoş gelmedi.
Akşam yemeği için bir kaç seçenek vardı internettede önerilen mylopetra bunlardan biriydi dekorasyonu ile diğerlerinden ayrılan bir mekan sahibi Almanmış 2 yıl önce buraya yerleşmeye karar vermiş fiyatlar Meraklis ile Manos arasında ancak biz yerel olanları tercih etmek istedik ve 2. gecemizdede Manosun tavernasını tercih ettik
3. gün
artık Kos adasına ve oradan Bodruma dönüş zamanı sabah Simi den Kos adasına dönüş sabah saat 9.30 da.
Saat 11.00 Kos adasındayız ve artık buralar bizim için daha tanıdık. Bağajlarımızı limandaki emanete bırakıyoruz dönüş biletlerimizi alıyoruz saat 17.00 da Bodruma hareket edeceğiz daha erken seçeneklerde var ancak biz burada biraz daha fazla vakit geçirmeye karar verdik
Adada biraz dolaşıp birkaç yemek kitabı satın aldık ve biletleri satın aldığımız acentadakilerin tavsiyesiyle yerel yemekler yapan mumys house a gidiyoruz bu arada adada 2000 civarı Türk yaşıyor ve pekçok dükkanda Türk çalışan bulmak mümkün
Mummy house da gerçek yunan ev yemekleri yemeniz mümkün. Aslında Türk ve yunan yemekleri çok benzediğinden bizim için büyük süpriz değil yemekler biz orada iken ailenin babası fasulye ayıklıyordu.
Burada fava,baharatlı peynir ve balık siparişi verdik ayrıca salata ve uzoda balığa eşlik etti. Favanın şimdiye kadar yediklerimden çok farklı ve çok çok lezzetli olduğunu söylemeden geçemeyeceğim giderseniz mutlaka denemelisiniz. Sıcak olarak servis ediliyor ve sanırım içinde kırmızı mercimek vardı. Baharatlı yada belki acılı demek daha doğru olur peynir gerçekten lezzetliydi peyniri ezip baharatlar yeşil ve kırmızı birber ile tatlandırmışlar. Çok basit görünmekle beraber bir o kadar birbirine yakışmış bir lezzet bence Mummys bu işi biliyor biz çok tanıdık olduğu için cacık, musakka, kızartma gibi şeyler denemedik ancak Kos adasına giderseniz mummys e uğramadan dönmeyin derim.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)